+ 40 77 163 83 93 tradingconsultbg@yahoo.fr

Franţa, locul de găzduire a saloanelor internaţionale

Motivele bine întemeiate de a vă duce la un salon profesional în Franţa

Numărul, dimensiunea şi notorietatea saloanelor profesionale organizate în Franţa oferă oportunităţi comerciale indiscutabile întreprinderilor străine.

Saloane aflate pe primul loc în numeroase sectoare de activitate

Saloanele internaţionale franceze acoperă principalele sectoare de activitate. Adesea aflate pe primul loc, ele excelează în domeniile în care domină cunoştinţele de specialitate franceze: auto, agricol, echipamente agricole, agro-alimentar, aeronautic, modă, lenjerie, decoraţiuni interioare, optică, construcţii …

Veritabile observatoare de tendinţe şi inovaţii

Ca o fereastră deschisă spre tendinţele şi aşteptările pieţei, saloanele internaţionale franceze sunt veritabile observatoare de tendinţe şi inovaţii, în care creativitatea şi cunoştinţele de specialitate converg.

Dimensiune internaţională

Saloanele internaţionale franceze reprezintă expresia pieţei mondiale  din sectorul lor. Acestea atrag numeroase întreprinderi străine şi prezintă o rată ridicată de vizitatori internaţionali.
Noduri internaţionale dovedite, acestea primesc în special vizitatori şi expozanţi din ţări pe care le regăsim foarte puţin sau deloc la alte saloane europene : Africa de Nord, Orientul Apropiat şi Mijlociu … Saloanele franceze sunt, deci, o poartă de intrare pentru abordarea pieţelor franceze şi europene, dar şi a pieţelor din aceste regiuni.

Stimulente strategice şi comerciale

Saloanele franceze sunt eficace: veritabile platforme de schimburi economice, ¼ dintre expozanţi realizând în cadrul acestora peste 30% din cifra lor de afaceri anuală*. Dincolo de comenzile obţinute, beneficiile strategice sunt numeroase: prospectarea şi încheierea unor contracte noi, dezvoltarea de contacte cu furnizorii, cumpărătorii şi distribuitorii, creşterea notorietăţii unei mărci, afirmarea prezenţei, informarea cu privire la o piaţă, lansarea sau descoperirea unui produs nou …
*(Sursa AFII).

O ofertă clară şi sectorizată

Saloanele franceze sunt clar segmentate : numele expozanţilor sunt uşor de reperat, putându-se efectua vizite adaptate şi personalizate la fiecare dintre aceştia. Această grilă de lectură le permite vizitatorilor să îşi optimizeze vizita.

Saloane creatoare de evenimente

Organizatorii saloanelor franceze propune evenimente pentru a anima comunităţile profesionale şi pentru a crea efervescenţă pe durata salonului şi în legătură cu acesta: forumuri de afaceri, defilări, conferinţe, concursuri şi trofee, vizite tehnice, parcursuri tematice în regiunea de desfăşurare a salonului… Saloanele internaţionale animă comunităţile profesionale ale unui sector.

Un dispozitiv de promovare unic în lume

Franţa este una dintre puţinele ţări care dispune de un instrument internaţional de promovare a saloanelor sale.
Evenimentele franceze sunt susţinute de o reţea în întregime dedicată promovării acestora la nivel, Promosalons, partenerul mondial al saloanelor franceze.

Paris, lider european

În organizarea saloanelor profesionale

Cu aproape 200 de saloane profesionale internaţionale în fiecare an, Parisul ocupă primul loc, cu mult înaintea altor locuri din Europa (Milano,  Madrid, …)

  • Primul loc la numărul de manifestaţii
  • Primul loc la numărul de expozanţi
  • Primul loc la numărul de vizite
  • Primul loc la suprafaţa netă totală a standurilor (682 200 m² de standuri la Paris)

Primirea şi transportul se ridică la înălţimea evenimentelor sale:

Paris este metropola turistică cea mai importantă din lume
Aceasta propune peste 110 000 de camere de hotel într-o gamă de confort largă.
Dispune de o poziţie privilegiată în ceea ce priveşte transportul: acces rutier, aeroport şi feribot,  ceea ce plasează capitala în proximitatea marilor oraşe franceze şi europene
A fost pus în aplicare un pachet de „primire” din anul 2009 de către actorii din turismul de afaceri * în scopul asigurării unei primiri, informări, orientări şi transport la cel mai înalt nivel pentru participanţii străini la un salon profesional organizat Paris
Paris, un oraş cultural şi unic în lume…
* Comité des Expositions de Paris (Comisia de Expoziţii din Paris) ; Comité Régional du Tourisme (Comisia Regională de Turism) ; Viparis

Interesele de participare la saloanele internaționale turce

Interesul pieței turce :

Vitalitatea economiei turce se explică prin :
existența unei piețe interne extinse (75 de milioane de consumatori) : consumul privat este susținut iar puterea de cumpărare este în creștere. Turcia afișează o rată de creștere a PIB de 7,8% pe locuitor comparativ cu 1,4 în Regatul Unit.
investiții importante : acestea din urmă reprezintă o parte importantă din PIB în 2010 (20 % comparativ cu 17,3 % în Germania)
Economia turcă este o economie relativ deschisă. comerțul exterior reprezintă aproximativ 48% din PIB

Riscul de țară se apropie de cel al țărilor europene. Cu toate acestea, economiile turcești sunt insuficiente iar țara, dependentă de capitaluri străine, are o datorie privată externă în puternică creștere, fapt ce crește riscul de curs de schimb. Între anii 2000 și 2010, datoria externă a Turciei s-a triplat atingând 294 de miliarde USD.

În 2010, Turcia este a 15-a putere economică mondială în funcție de PIB.
Izbucnirea scandalurilor de corupție în 2013, turnura autoritară a puterii politice și sfârșitul procesului de pace cu PKK în 2015 cresc lacunele în ceea ce privește transparența, independența justiției și stabilitatea. Aceste carențe reprezintă frâne în calea dezvoltării economice a țării și a atragerii capitalurilor străine. Democrația incompletă, ca să nu vorbim de deteriorarea ei, destabilizează pacea socială, polarizează populația pe criterii politice, etnice și religioase și afectează potențialul economiei turce de a se arăta în integralitatea sa.

Free WordPress Themes, Free Android Games